top of page

Att jobba lite hela tiden

Jag var och fotograferade en florist i söndags. Hon driver företaget Blommor&flora och vi skulle ta lite bilder som hon kan använda dig av på sina sociala medier och som det så gärna blir så blev det även något av en företagsträff. Det är svårt att inte börja diskutera att driva litet företag, om självkänsla och att våga köra fullt ut. Hur många fotografera och florister kan det finnas egentligen? Det här med att sälja och vara självsäker på sociala medier, inte alltid så lätt. Vi lever i ett samhälle där, om man driver något litet själv, man måste kunna lite av allt. Och just hur stor roll våra sociala medier faktiskt spelar idag. Du ska sälja dig själv o h din tjänst, och vara privat så folk upplever att de känner dig, ha fina bilder, ha en strategi och en estetiskt tilltalande sida. Så många punkter som ska klaffa. Så många punkter som tar enormt mycket tid. Utöver själva arbetet i sig. Det är inte lätt, men ofta ack så roligt!

Jag arbetar ju även som tandhygienist, ett arbete som jag tycker är så tillfredsställande och härligt. Men har också pluggat ett år som projektledare inom media, en kurs i företagsekonomi och pedagogik & ledarskap. Att plugga, lära mig nytt och bredda min kunskap är något jag älskar. Men, hur mycket kan man sysslar med innan man blir trött i huvudet? Hur mycket kan man arbeta utan att börja tröttna? Så många frågor man kan diskutera kring men som inte har några riktiga svar.

Att sitta med min telefon är något jag gör för det mesta, men då de flesta tror att jag bara skrollar runt så arbetar jag. För så stor del av mitt jobb finns på internet. Och det är kul. Men gör det också lättillgängligt och timmarna flyger iväg. Borde man telefonstopp? Annars blir det lätt just jobb. Vilket jag inte vet om jag vill? För min dotter. Men det är samtidigt så kul? Något jag nog måste klura mer på under hösten och lägga upp enstrategi kring. En till strategi. Kring alla andra jag lägger upp. En till. Som jag kan jobba med på kvällen. När det bara ser ut som att jag skrollar på telefonen. Som alltid.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page