top of page

Hur klarar man klimatångesten?


Jag har fått klimatångest efter att min dotter föddes. Nu väntar vi en lillebror och klimatångesten är tung. Hur är man en bra förebild och drar sitt strå till stacken samtidigt som man inte går ner sig i en djup depression? För det är så jag känner. Ingenting händer och framtiden för mina älskade barn blir mörkare och mörkare. Jag vill leva lite och inte "gå miste" om något men vill ju såklart samtidigt vara en del av lösningen? En ekvation som känns svår att få ihop.

Såg en undersökning om att av de som tar studenten iår har 42% ingen framtidstro. En människa utan framtidstro kommer leva för dagen och göra vad de vill, varför ska de bry sig? I deras värld är det redan kört. Ingen idé arr pensionsspara eller inte köpa den där nya snygga tröjan. Världen ska ju ändå gå under. Det verkar som att politikerna tänker lika dant för ingenting händer, bara snack. Mentaliteten är varför ska jag när ingen annan gör? Så, är det så konstigt att även lulla jag sitter här i mitt hus och tänker "varför ska jag då?". Men sek gnager det. Det gnager för mina barns skull för jag vill att de ska få leva klart sina liv innan kaoset börjar. Kaoset som kommer komma först. Ekonomin kommer krascha, miljontals pengar kommer behöva läggas på atr plåstra om de skador som naturkatastroferna orsakar, alla flyktingar som får sina hem förstörda, rädslan av osäkerhet och kriminaliteten. Allt det där tunga och jobbiga som kommer av rädsla och osäkerhet. Jag vill inte att mina barn ska växa upp i en krigszon med rädsla för livet. Det var väl det som var hela grejen med att man hade turen att födas i Sverige? Men vi har blundat och tagit vårt lugna liv för givet och nu kommer det och biter oss i röven. Men nu börjar vi känna oss lite rädda och vad händer? Vi spär på kaoset genom att rösta fram idiotpartier och tror att det ska rädda oss?


Jag ligger med en oro om nätterna men jag vill inte missa mitt liv och mina barns liv. Hur hittar man en medelväg?


Jag antar att min slutgiltiga fråga är; hur gör man för att vara en medveten människa som drar sitt strå till stacken utan att förgöras av oro och depression?

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page